Pompoen...dag 50

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 19:28

In deze pompoenenperiode, nog even een gedicht en een recept, met pompoen.

What a funny seed I found,
I wondered what would grow?
So I planted it in the ground,
And now I know!

Little leaves were first to sprout,
Growing in a line,
Then golden blossoms opened out
Along the vine.

And then something grew-and grew and grew!
The biggest ever seen!
And now I have a pumpkin-
Just in time for HALLOWEEN!

 Recept:

1 Hokkaido pompoen

Zout naar smaak

Aan de slag:

Snijd de pompoen door midden en verwijder de zaden. 

Snijd de pompoen met een mandoline of handmatig in dunne fijne pakjes (max 2-3 mm).

Verdeel de plakjes op een ingevette bakplaat of een bakplaat met bakpapier bekleed. 

Bak ze in ca 30 min op 175 graden Celsius. 

Haal ze uit de oven.

Voeg naar smaak zout toe. 

Laat ze nog even uitdampen op kamertemperatuur. Als ze afgekoeld zijn worden ze meer krokant. Is dat niet het geval dan moeten ze nog een paar minuten terug in de oven. 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb